Miten lainaan

Mikä ihmeen taidelainaamo?

Tue lappilaisia kuvataiteilijoita ja hanki uniikkia taidetta helposti.

Lapin taiteilijaseura ry:n ylläpitämä Taidelainaamo Napa välittää seuran jäsentaiteilijoiden teoksia ja tukee näin lappilaisia taiteilijoita. Taidelainaamon nettipalvelun kautta saavutamme laajemman yleisön ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua taiteilijoiden teoksiin vaivattomasti. Monipuolisesta valikoimasta voit ostaa tai vuokrata maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia sekä valokuva- ja veistotaidetta. Taidelainaamosta laadukkaan kuvataiteen hankkiminen kotiin, yrityksen tai yhteisöjen tiloihin on helppoa. Voit vuokrata taidetta kuukausimaksua vastaan tai ostaa uniikin taideteoksen kertamaksulla. Kuukausivuokra määräytyy teoksen myyntihinnan mukaan.

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

Kertaosto

Teoksia voi ostaa paikan päältä Galleria-taidelainaamo Napasta kertaostona ja maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit. Teoksen voi ostaa myös etänä, jolloin asiakas valitsee ja varaa teoksen Taidelainaamon nettipalvelusta ja ottaa yhteyttä galleriaan. Yhteydenoton jälkeen taidelainaamo lähettää laskun ja asiakas voi maksaa teoksen sekä sen mahdolliset lähetyskulut. Tämän jälkeen teos pakataan asianmukaisesti ja toimitetaan asiakkaalle hänen toivomallaan kuljetustavalla.

Tällä hetkellä ostaminen suoraan taidelainaamon nettipalvelusta ei ole mahdollista, mutta verkkokauppatoimintoa kehitetään parhaillaan.

Ilahduta lahjakortilla!

Galleria-taidelainaamo Napan lahjakortti on persoonallinen lahjaidea. Lunasta lahjakortti haluamallesi summalle ja lahjakortin saaja pääsee hankkimaan mieleisensä teoksen. Lahjakortin vastaanottaja voi käyttää valitsemasi summan teoksen vuokraamiseen, kertaostoon tai teoshankinnan osamaksuun. Lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä.

Teoksen lainaaminen

Taidelainaus on taiteen vuokraamista tai ostamista osamaksulla ilman korkoa tai muita kuluja. Vuokraamalla teoksen voit nauttia siitä rauhassa kotonasi ennen lopullista ostopäätöstä. Jos haluat lunastaa teoksen, voit maksaa loput erät kertamaksuna tai jatkaa osamaksua erissä kuukausittain kunnes koko ostosumma on suoritettu. Luonnollisesti voit ostaa teoksia kertamaksulla.

Maksamasi kuukausivuokrat vähennetään myyntihinnasta, mikäli päädyt hankkimaan vuokraamasi teoksen itsellesi. Lainaussopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja asiakas voi milloin tahansa palauttaa teoksen taidelainaamoon, jolloin sopimus päättyy välittömästi.

Teoksen vuokra maksetaan kuukausittain ja se määräytyy teoksen hinnan mukaan seuraavasti:

HintaVuokra
1 – 199 €10 €/kk
200 – 499 €20 €/kk
500 – 899 €30 €/kk
900 – 1199 €40 €/kk
1200 – 1499 €50 €/kk
1500 – 1999 €70 €/kk
2000 – 2999 €100 €/kk
3000 € +sopimuksen mukaan
(maksuaika korkeintaan 30 kk)
Lainaaja on vastuussa vuokratusta teoksesta ja velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset vuokrataan taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä. Hankkiessaan teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan, kunnes teos on palautettu tai lunastettu.

Teoksen varaaminen

Voit varata teoksen kahden viikon ajaksi (14 pv), jos et heti pääse katsomaan teosta paikan päälle. Varaus ei ole sitova, vaan voit miettiä osto- tai lainauspäätöstä. Varauksen voit tehdä helposti Taidelainaamo Napan nettipalvelussa tai ottamalla yhteyttä suoraan galleriaan.

ROVANIEMI
Galleria Napa
Kairatie 3, 96100 Rovaniemi
taidelainaamo@lapintaiteilijaseura.fi
050 406 3632

KEMI
Kemin taidemuseo
Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi
taidemuseo@kemi.fi
016 258 247